pan, de mia…

Misztikus kompozíció … mint egy Cézanne csendélet… fenyegető sor a paradicsomtól a rakéta-formájú borospalackig… középen üvegbe zárt mogyoró… a falon jelek… oh.. és mi van a fent lógó képen?

A bejegyzés írója mérhetetlenül frusztrált… de nem, nem attól, hogy otthon kell ülnie a vírus miatt, nem, nem attól, hogy fél, hogy elkapja, nem, nem attól, hogy elfogy a kenyér — hanem attól, hogy még mélyebben kell belemerülnie abba digitális (ne feledjük: a „digit” az mindössze egyetlen ujj, behajlítva vagy felmutatva: 0 vagy 1 jelentéssel felruházva, felruházva!) térbe, ahol az egészet fenntartó kereskedelmi szövetség belenyúl felhatalmazása nélkül az asztalán lévő gép legmélyébe, fájlokat cserél a beleegyezése nélkül. Mától kezdve megváltozott pédául, hogy az általam feltöltött kép mekkora része jelenik meg az oldalamon, a tudtom nélkül. A jobb alsó sarokban lévő paradicsom nem is látszik. Sokkal nagyobb baj ez, mint bármilyen vírus.

OK: a világ (például az oktatási rendszer ) rákényszerít most erre az érintkezésre, de nem, ne gondoljuk, hogy a pandemia mögött elbújva nem valami még rémesebb érik. Vigyázzunk a virtuális világgal — hamar olyan börtönbe kerülünk, ahol már az elemi szellemi szabadságunk lesz a kérdés, nem az, hogy mehetünk-e étterembe 15h után.

És a zene? jó szórakozást…